Gry og Henrik Sinding: Et eksepsjonelt ekteskap

Nesten som nyforelska etter over 20 år. Men det har ikke vært lett å komme hit. (foto: Scrennshot fra vidoen)

Gry Sinding er kjent for mange som et fyrverkeri av en suksesscoach og gründeren bak online treningsprogrammene SkapDinDrømmejobb og DinBesteVersjon.
Hun og ektemannen Henrik har vært sammen i over to årtier, og vært i ekteskapsrådgivning siden deres nå 23 år gamle sønn var to år- men som de deler i denne videoen, har de funnet en helt unik måte å få forholdet til å bli helt eksepsjonelt.

Tekst: Anne Kari Wasenius

Gry og Henrik forteller at de er ganske forskjellige.
Mens Gry er en skikkelig «go-getter» med store ambisjoner og mål, så er Henrik den mer rolige typen som liker at ting er litt mer A4.
Begge har de hatt en hemmelig drøm om å klare å forandre på den andre, og forholdet har hatt masser av konflikter og krangling. De har også flyttet fra hverandre flere ganger.
Men når alternativet skilsmisse lå på bordet, kom tvilen snikende i dem begge. De spurte seg selv: «Har jeg gitt mitt aller beste i dette forholdet?»
Da svaret for begge ble et «nei» tok de grep, og løsningen de kom frem til er noe du kanskje ikke trodde det gikk an å tenke på som mulig engang i et ekteskap.

Jeg må bare si det- fyren skal dra i dag, det er derfor jeg er så glad!

Gry Sinding

Nyforelska med seperasjonsglede
– Oooo, spennende tema, utbryter Henrik etter at Gry har delt hva det er. Det gnistrer av glede i øynene deres når de ser på hverandre.
– Det siste året har vi gått fra dårlig ekteskap til jævli bra, kan jeg si det sånn? sier Gry og ser spørrende på Henrik.
– Ja, godt oppsummert, bekrefter han og legger til at denne reisen de har vært gjennom som par er «a work in progress».
– Vi blir hvert fall aldri utlært, tror jeg, sier han og minner oss på at hvis man ser seg som ferdig utlært, så er man ferdig.
Gry er så enig.
I denne videoen skal de fortelle om hva de har gjort for å gå fra nesten skilsmisse til å være nesten nyforelska igjen. Gry kysser Henrik på kinnet og avslører noe hun tydeligvis gleder seg veldig til:
– Jeg må bare si det, utbryter hun og forsetter lattermildt:
– Fyren skal dra i dag, det er derfor jeg er så glad!
Det er ikke akkurat det man forventer å høre fra en kone som proklamerer seg som nyforelska i mannen sin igjen, eller hva?

Bor ikke sammen som «vanlige» ektepar
Da de sendte denne videoen var det den syvende januar. Henrik skal tilbake til Norge denne dagen, og da ser de hverandre ikke igjen på tre uker. Da er Gry i Norge i to dager, også skal de fra hverandre igjen frem til tjueåttende februar.
Man skulle kanskje tro at det umulig kan være noe all right, men disse to nyter det til fulle.
Nå har de vært sammen på samme sted i åtte uker, og det er det lengste på lang tid.
– Det har vært tøft, sier Gry og kikker på Henrik for respons.
Han smiler og trekker på skuldrene.
– Ja, uvant, sier han med et smil.
– Uvant for oss. Men når det er sånn at vi ikke skal se hverandre på flere uker … det vi ikke får gjort av klining i dag, det får vi ikke gjort på mange uker, så det er motivasjon. Han gir kona en suss, og de ler.

Legg vekk egoet og spør hva dere trenger som par, for det er ingen som er der og står opp for forholdet!

Henrik sinding

Fra en manns perspektiv
– La meg spørre deg, Henrik. Hva skal til for å ha et godt ekteskap? spør Gry.
– Jeg tror jo ikke at det er ett svar på det for alle, svarer Henrik.
– Men for meg hvert fall, den store forskjellen, var å legge vekk egoet mitt og stille spørsmålet om hva forholdet trengte for å komme oss ut av det og inn i noe bedre. For det er ingen som er der og står opp for forholdet. Men vi var veldig flinke til å stå opp for hverandre.
– For oss selv, retter Gry.
Så diskuterer de med skråblikk hvem som er mest sta av de to, og gjør det til en lattermild gjettelek med seerne sine. De er dog skjønt enige om at de er veldig sta begge to.

Å skape en visjon for ekteskapet
Gry forteller at de har mål for business, for trening og helse og unger og alt det der- men det var ingen visjon for ekteskapet. Så da laget de en. 
– Jeg tror det å sette seg ned å snakke sammen om «hva er det vi vil for dette ekteskapet», sier hun. En av deres utfordringer er at hun vil så sabla mye, og mens Henrik også er ambisiøs, så er han det på en annen måte enn Gry. Og det syns han er helt greit. – Vi trenger ikke å ha de samme verdiene og de samme målene på alt, sier han. En av de andre store forskjellene han forteller om, er hans villighet til å snakke om det som er vanskelig. Han tror det er veldig mange andre menn som er som ham, det å helst ikke ville snakke så mye om det som ikke funker og heller tenke at «det ordner seg».
– Det er ikke så vanskelig å ta det opp, sier han.
– Selv om det ikke funker. For da tar du brodden ut av det, og da er det plutselig ikke så skummelt lenger.

Om den ene er på selvutviklingsreise og den andre stritter imot, så kan det være årsaken til at man er iferd med å fra hverandre.

Gry Sinding

Det ordner seg ikke av seg selv
Før dette skjedde, så trodde Henrik at alt kom til å gå over av seg selv.
Gry på sin side visste inni seg at det kom det ikke til å gjøre, så hun dro på alskens selvutviklings events som for eksempel Tony Robbins og en rekke andre svær anerkjente coacher – og ville snakke og snakke og snakke. Men jo mer entusiastisk Gry kom fra disse eventene, jo mer skremte hun livsskiten ut av Henrik.
– Hell, yeah, bekrefter han.
Gry forklarer at om den ene parten er på en selvutviklingsreise og vil vokse og utvikle seg mens den andre stritter imot og heller vil ha det som de har det, så kan det være årsak til at man er i ferd med å gå fra hverandre.
Så hva var det som gjorde at han ombestemte seg og ble med på disse eventene?
Første gangen han var med, var på en Tony Robbins event for mange år siden. De hadde da flytta fra hverandre for første gang, og vært fra hverandre en tre-fire måneder. Så bestemte de seg for å gi det en sjanse og bygge opp igjen forholdet på nytt. De flytta til Frankrike, og da ble Henrik med på nettopp Robbins.
– Da var jeg jo gira, selv om jeg satt jo så klart på bakerste benk, ler han.
Gry var i derimot selvsagt på første rad og jublet.
– Jeg syns jo at det var veldig skummelt, ikke sant, første gangen, fortsetter Henrik og forteller om dette med å dele personlige greier foran flere tusen fremmede mennesker…

Finn ut hva som så skjedde på videoen under.

hva skal til for å gå fra skilsmisse til et eksepsjonelt ekteskap?

Slået op af GrySinding i Mandag den 7. januar 2019
Se videoen som denne artikkelen er bygget på her

NB! Jeg ønsker å understreke at dette ikke er content marketing hverken for Gry eller Henrik Sinding og deres tjenester, dette innlegget er ment som ren inspirasjon til å tenke utenfor boksen når det gjelder parforhold. Deling av video og artikkelen om den er dog for ordens skyld publisert etter godkjennelse fra Gry og Henrik Sinding. Anne Kari

Ble du nysgjerrig på hvem denne Tony Robbins er, forresten? Du finner hjemmesiden hans her.

Var denne videoen/artikkelen til nytte for deg?

I så fall, hva var det beste du tok ut av det?

Fortell gjerne i kommentarfeltet.

Og hvis du kjenner noen som hadde trengt eller hatt moro av å se dette, er det bare å dele ?