Historien om LakaW

Life Also Known As Wonderful. Den første logoen min.

Da jeg bestemte meg for dette navnet, ante jeg ikke at det faktisk er et ord.
Men det er det.
På cebuano, et språk i Filipinene, betyr det «å gå» eller «å vandre».
Ganske passende, siden min biologiske mor var av de reisende.
Riktignok var hun trønder og ikke filipinsk, men likevel! 😉
Samtidig har ordet en dypere betydning, som også forklarer hvorfor Fugl Fønix er det valgte symbolet i logoen.
Her får du historien, like personlig og rå som den er.

Also known as…
Mitt pikenavn er Anne Kari Alfheim, hvis initialer blir a.k.a, som er den engelske forkortelsen av «also known as». Opp igjennom er det blitt satt mangt et uhyggelig adjektiv etter de bokstavene, og konsekvensene ble også deretter. Særlig med tanke på forhold, både romantiske og vennskapelige. Ikke gøy.

Sammenbrudd og forpliktelse
Så kom vendepunktet i 2009. Etter tidenes sammenbrudd som holdt på å rive hele livet mitt fra hverandre, skjedde det noe. Jeg kaller det for å finne og utløse sannhetstriggeren.
Den følelsen som preget dette øyeblikket er vanskelig å forklare…det var en dyp, dyp selvrespekt og en akutt erkjennelse av hvordan jeg selv hadde skapt situasjonen jeg sto i, og med det kom bevisstheten om den fullstendige makten til å styre eget liv. Det var helt merkelig…
Med øynene festet på denne nedbrutte og forgråtte kvinnen i speilet, og med denne vanvittige følelsen i kroppen, sa jeg høyt og tydelig:  «Nå er det nok, Anne Kari. Du har akkurat kommet deg ut av et forhold som kunne tatt livet av deg, og nå har du dummet deg klekkelig ut ved å tro at du kan klare alt for alle på en gang, og endt opp her. Nå er tiden inne for at du skal forplikte deg helt og holdent til deg selv, og din rolle som mor. Sluttdiskutert!»
Så mens datteren min var hos faren sin, og barnevernet i Eidsvoll holdt meg under oppsikt mens de vurderte hvorvidt jenta mi fortsatt skulle bo hos meg eller ikke, gjorde jeg alvor av det jeg hadde sagt til meg selv i speilet. Jeg dro det til og med så langt som å kjøpe to ringer til meg selv: En til høyre ringfinger som en påminnelse om hva- og ikke minst hvem- jeg hadde forpliktet meg til, og en til høyre langfinger for å huske å gi F i det jeg instinktivt vet at ikke er bra for meg.

Livet svingte med tryllestaven. Her fra bryllupet 19.08.2011

Livet svinger med tryllestaven
Det var tydeligvis akkurat det som skulle til, for kort tid etterpå – i sånn skikkelig Askepott klisse klass stil – traff jeg drømmemannen som jeg nå er gift med, og livet ble ganske annerledes.
Nå gikk ting veldig fort- på halvannet år gikk jeg fra å være i bunnfortvilt krise og alene med et barn til å flytte til et nytt sted, få en sønn og en bonusdatter, gifte meg og være like tilfreds som prinsessene i eventyrene. Helt vanvittig å tenke på! Og mens jeg den gangen sto i reel fare for å miste datteren min, har jeg i dag etter dom foreldreansvaret for henne alene.
Med så store omvelninger, og med en mann som syns jeg er like flott samme hva, ble den nye bokstaven i etternavnet mitt som gift, W, til «wonderful».
Skjønner? Ikke så verst å få initialer som kan bli til «also known as wonderful» etter alt det der, eller hva?
Putt på en L for «Life» foran der, og du får LakaW: «Life Also Known As Wonderful».

Det er mitt høyeste ønske for alle mennesker. At livet også skal være kjent som herlig.

Og ord- spesielt de du sier eller tenker for deg selv-  har makten til å skape akkurat det. Eller ikke.
Det er det jeg mener med at ord kan endre alt, og jeg har valgt å bruke mine til dele så mye kunnskap  jeg klarer med deg, sånn at du kan la livet svinge med tryllestaven over deg også.

Nysgjerrig på om dette er noe for deg? Send meg en e-post på annekari@lakaw.no, da vel! Jeg vil ha deg opp og frem!! 😀