Møt Anne Kari

Hei!

Jeg er Anne Kari, og jeg startet som terapicoach fordi det ikke fantes noen.

SOM jeg skulle ønske det fantes da det sto på som verst for meg og familien  for noen år siden!

Med over 30 års tett insider erfaring fra psykiatrien og det såkalte «systemet», både som pasient og pårørende, vet jeg hvor vanskelig det kan være å oppnå varige resultater og bedring.

De siste 22 årene har jeg også dybdestudert flere av de store innen psykologi, selvutvikling og coaching- for eksempel har jeg Coaching, Selvledelse og Emosjonell Intelligens fra BI, jeg er serifisert av Jack Canfield som Trainer in The Success Principles, er Advanced Practitioner av Loven om Tiltrekning der Dr. Joe Vitale– kjent fra filmen The Secret- , og Dr. Steve G. Jones, en høyst anerkjent hypnoterapeut, var lærerene mine.

Vivian Songe dro frem min sanne stemme og fikk frem hva det var jeg egentlig ville si, og med uvurderlig veiledning av businesscoachen min, Jamie Siv Rognstad, blir det mer og mer tydelig for meg hvordan jeg kan gjøre terapicoaching tilgjengelig for dere. 

Andre jeg har «svampet» til meg kunnskap fra er Dr Wayne Dyer, Dr John Gray, Tony Robbins, Marie Forleo, Oprah, og Dr. Phil, bare for å nevne noen. Og med Brendon Burchard som min High Performance Coach har jeg fått god innsikt i hvordan man skaper resultater som varer.

I tillegg til mitt virke som terapicoach er jeg også skribent, og skriver da utelukkende om selvutvikling og psykisk helse. 

En skikkelig nerd

Det er sant at jeg ikke leser bøker- jeg studerer dem. Det er nok knapt en bok jeg har som ikke har gule tusjstreker og notater i margen uansett om det er skjønn- eller faglitteratur.

Det beste jeg leser er selvutviklingsbøker, romaner med historiske fakta vevet inn i seg, selvbiografier og biografier, for ikke å snakke om en haug med prosjektoppgaver, doktorgradsavhandlinger og forskningsrapporter om alt som har med det menneskelige sinn å gjøre, fra psykologi og coaching til ledelsesteknikker og psykiske lidelser, for ikke å snakke om det store og så vanskelige temaet kommunikasjon- og da først og fremst måten vi snakker til oss selv på. 

En alternativ touch

Som barn og ungdom var den store drømmen å bli sangstjerne. Men siden store deler av oppveksten min ble tilbragt på ulike institusjoner – blant annet på grunn av aggresjonsproblemer utløst av identitetsproblematikk som adoptert – klarte jeg ikke overgangen til «den virkelige verden» da jeg skulle begynne på vidregående, så da ble ikke det noe av.

Noen år senere utdannet jeg meg som motekonsulent. Det syns ikke bestandig 😉

De tre beste jobbene jeg har hatt før dette, var da jeg var vikar for sangpedagogen min som 17 åring, da jeg jobbet i bokhandel, og gaven det har vært å være hjemmeværende mamma.

Andre ting jeg syns er skikkelig gøy, er av den alternative sorten. Jeg har drevet med astrologi i over 20 år, tarot enda lenger, samt numerologi og Feng Shui de siste 10 årene.  Så konservativ er nok ikke helt det rette ordet å beskrive meg med. Likevel er det sånn at jeg vil ha «woo-woo» delen av disse tingene ned på bakkeplan. For meg er det lite hensiktsmessig å drive med alternative interesser dersom du og jeg ikke kan bruke det til noe praktisk og få håndfaste resultater av det.

Unntakstilstand og sannhetstriggere

Alt du finner her på lakaw.no er skrevet for at du skal kunne finne inspirasjon til å vende nesa i retning av målene du ønsker å oppnå i terapiprosessen , og gå for dem.

Selvfølgelig skriver jeg også for min egen del. Dere som kjenner meg vet at jeg lever og ånder for å lære og dele kunnskap, ingenting setter meg mer i «flow» enn det. Dessuten tror jeg på å dele sine erfaringer, fordi det kan utgjøre en forskjell for noen andre. Blir ikke du også inspirert av historier fra virkeligheten om de som lykkes mot alle odds?

Selv har jeg gått fra å være en alvorlig trøblete adoptivunge og mildt sagt desperat alenemor uten nåla i veggen, til en langt mer selvsikker og lykkelig gift trebarnsmor med et trygt og godt hjem, ferievilla i Spania og ikke minst eget foretak. Det tok som sagt over 30 år med terapi og iherdig læring om selvutvikling for å komme seg hit, men så fort sannhetstriggeren ble funnet og utløst – den som gir en helt forbløffende følelse av selvrespekt og total bevissthet om makten til å styre sitt eget liv –  kom forbedringene som perler på en snor, og i en forrykende fart.  Snakk om forandring! Snakk om takknemlighet!  Ja, livet er blitt temmelig herlig.

Så hva er din definisjon av vellykket terapi? Hva definerer du som et herlig liv?  Hva er det du ønsker deg mest av alt? Hva inspirerer deg?  Og har du opplevd en sannhetstrigger?

Det er en spennende reise, dette livet vi lever…så mye å lære!

Som Walt Disney sa: «Om du kan se det for deg i tankene, kan du holde det i hendene!» Han hadde så rett, så rett…

Og når du først har funnet frem hit, har jeg til hensikt å gjøre deg til en selvsikker og krystallklar skaper av egne resultater og eget liv både i og utenfor terapirommet.

Velkommen til LakaW!